- Office & Education - 

Full Node

Project type: office lighting
Realised: 2018 / Berlin
Project size: 1050 sqm  
Client:
Full Node
Architects:
LXSY

FULL NODE is a co-working and event space where innovative blockchain companies can collaborate, and grow together. Full Node is located in a former post office built in 1927 and now listed building, that is set in the vibrant and trendy part of Berlin.

Our clients wished for an innovative and flexible environment which would be in line with their identity and enable the users to work in different modi; from space to communicate, collaborate, contemplate and concentrate. The lighting design concept for the spaces was developed in close collaboration with the architects LXSY through an iterative and collaborative process.

The meetup and café spaces needed versatile lighting: catchy for events but at the same time suitable for conferences and workshops. These requirements were fulfilled setting different, easily controllable scenarios. The RGBW light lines hang in different heights and directions, playing on the concept of the innovative and digital businesses who inhabit this office space.

Inspired by the idea of block and chains, the dark grey suspended lines run through the corridors sometimes breaking, sometimes becoming light lines that enter the office's spaces and interconnect the co-working spaces.

Besides flexibility, another requisite was to create a lighting solution that would support video conferences. We came up with a bespoke solution for the Teleboxes: a diffuse panel placed in front of the desk and integrated with the wall, that creates soft lighting on the user’s face whilst they are sitting in front of their computers. This allowing them to appear at their best and feel more confident whilst pitching to an overseas investor. The other boxes in the centre of the space, have integrated and dimmable lighting to create a variety of settings adaptable to your mood and task.